Lara Güppertz

“De wijn opent het hart” (Quintes Horatius Flaccus)

Lara Güppertz

Mijn naam is Lara Güppertz (1985). Ik ben eerlijk, recht door zee en een harde werker, met een oeverloos enthousiasme voor mijn vak. Ik ga voor kwaliteit, goede en lekkere wijnen, mooie producten en echt gastheer/gastvrouwschap. Een persoonlijke aanpak, afgestemd op wat u wilt, vind ik erg belangrijk, zowel in de begeleiding van horeca bedrijven als bij het geven van proeverijen en cursussen.

Met Vinifèr heb ik de stap gezet om echt te gaan doen wat ik wil, waarmee ik professioneel aan de slag kan met mijn passie. Mijn interesse voor wijn heeft zich al vroeg ontwikkeld in de kelder van mijn grootvader, daarna bleef het een onderwerp tijdens verschillende bijbanen in de horeca. In 2010 ben ik afgestudeerd als voedingsdeskundige diëtist en sportdiëtist. Een studie gekozen naar aanleiding van mijn interesse in voeding en de relatie hiervan tot het menselijk lichaam en de plaats die eten inneemt in het dagelijks leven. Ik heb deze studie succesvol en met veel plezier afgerond, maar toch bleef de horeca mij trekken.

In 2012 heb ik bewust gekozen voor een carrière in de horeca en startte in het hogere segment als leidinggevende. Daar deed ik mijn eerste stap in de richting van professionaliteit in de wijnwereld door het volgen van SWEN II (Stichting Wijnexamen Nederland niveau 2). En dan begint het, het bewustzijn van het grote niet weten. Aanleiding voor mij om in 2013 te starten met de Wijnacademie te Maarn. In 2014 heb ik deze met goede resultaten afgerond, waardoor ik mij nu Register Vinoloog van de Wijnacademie mag noemen. De laatste stap naar zelfstandigheid!