Wijnschrijverij…

Posted on February 12, 2015

By

Wijn: een veel besproken en beschreven onderwerp. Een drank met een eeuwen lange geschiedenis, wist je bijvoorbeeld dat de grenzen van het Romeinse rijk niet geheel toevallig daar lagen waarna de wijndruif niet meer wilde groeien? Ook verbonden aan traditie, emotie, romantiek, ingewikkelde termen en regels.

Voor mij is wijn onlosmakelijk verbonden aan de mooie momenten van het leven. Onvergetelijke avonden met vrienden, samen met mijn grootvader zijn wijnkelder doorspitten, een nieuw restaurantje uitproberen en tot de ontdekking komen dat zij een fantastische wijnkaart hebben of koken voor mijn broer met daarbij een mooi wijn-spijs combinatie.

Niet heel vreemd dus dat ik ervoor gekozen heb mij op professioneel vlak bezig te gaan houden met wijn. Ook omdat juist het ingewikkelde deel een interessante uitdaging is, waardoor je altijd weer iets nieuws kunt leren. En omdat ik er veel plezier aan beleef het anderen naar de zin te maken, hen te zien genieten en daarbij mijn kennis over wijn te delen. Dat doe ik uiteraard tijdens mijn proeverijen en cursussen, maar is ook de intentie van mijn blog.

Ik wil mijn blog gebruiken om mooie momenten met jullie te delen en toegankelijk te maken. Bijvoorbeeld door het schrijven van proefnotities bij enthousiasme over een wijn, tips met betrekking tot wijn-spijscombinaties voor thuis, of bij de ontdekking van een fijn restaurant of barretje. En misschien zo nu en dan een ophelderend stukje over termen en regels…

Kortom: wijn is fijn, moge dat duidelijk zijn!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *