Wild Wijn Fest

Posted on April 5, 2017

By

Ja, en dan ben je ineens eigenaar van een festival. Wanneer iemand me dit 2 jaar geleden verteld had, zou ik diegene hartelijk uitgelachen hebben. Want ik heb allerlei positieve eigenschappen en ik vind mezelf een leuk mens, begrijp me niet verkeerd, maar ik neem niet graag risico’s. Ik speel graag op zeker. En vanuit die zekerheid steek ik dan zo nu en dan mijn nek uit en kijk ik waar ik iets spannends kan beleven, met mijn voetjes nog stevig verankerd.

Zo durfde ik samen met mijn beste vriendin naar Azië, en vervolgens zelfs een tijd alleen. Waarbij ik me al snel settelde op één eiland, waar ik vervolgens 2 maanden bleef… Gewoon omdat het daar zo fijn, gezellig en vertrouwd voelde. Een zekere veiligheid binnen mijn avontuur. Zo startte ik ook met Vinifèr, heel rustig en met de zekerheid van een baan ernaast. Vanuit Café de Kroon mijn nek uitsteken naar ondernemersland, met allemaal lieve mensen om me heen die me de weg wilden wijzen.

En toen was daar het Wild Wijn Fest, gestart met meerdere mensen, vanuit enthousiasme en passie. En een bron van talenten om uit te putten, om elkaar aan te vullen. Een goed begin, maar op de lange termijn niet haalbaar op deze manier. Er moesten knopen door gehakt worden, iemand moest het gaan doen. Eigenaar, verantwoordelijke, de kar trekker…En in een vlaag van verstandsverbijstering nam ik dit op me. Sprong ik in het diepe, mijn voetjes losgerukt uit de zekerheid.

Ik voelde me een beetje zoals op dat eiland, toen het me ineens een goed idee leek om radicaal mijn hoogtevrees te bevechten doormiddel van trapeze vliegen. Voor wie niet weet wat dit is, je springt aan een stang van 8 meter hoogte naar beneden en probeert dan de acrobaat uit te hangen. Natuurlijk is er een veiligheidsnet en zit je zelfs vast met een riem en touwen, maar dat 17498904_1435671679776481_7413975765693836952_nmocht niet baten. Na 10 lessen was ik nog steeds de meest bange en spastische leerling die ze daar ooit hebben gehad, en moest ik toegeven dat deze radicale aanpak niet werkte.

Gelukkig gaat dit niet op voor het Wild Wijn Fest. Het Wild Wijn Fest rocks, ik voel me de koning te rijk! Want ik heb een top locatie, top sommeliers en top koks. En een plan, een onderbouwd plan, waardoor jullie allemaal weten dat het Wild Wijn Fest bestaat. En op 7 mei staan jullie in de rij bij de Botanische tuin. En de zon zal schijnen, want ik doe iedere dag de zonnegroet. En ik mediteer me suf (mindfulness, daarover een andere keer meer), want dat het geheel toch spanning met zich mee brengt blijkt niet te voorkomen.

Mijn voetjes zijn los, los van de zekerheid, los van de veiligheid. Maar gelukkig heb ik een plan, een onderbouwd plan. En mocht dat nou niet werken, dan kan ik altijd gewoon weer een baan zoeken. Maar dat lijkt me dan weer vreselijk SAAI. Een wijs persoon vertelde mij ooit dat ambivalentie een teken is van volwassenheid, zou het dan eindelijk zover zijn?

Hoe dan ook, gewoon dealen met die spanning en gaan. Tot zondag 7 mei!

www.wildwijnfest.nl, @WildWijnFest

16388212_1943579595873569_473558633348133092_n

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *